„Боровец Гардънс” – новата перла в короната на Рила

26 октомври – Ден на строителя

Напредва строителството от втората фаза на популярния комплекс „Боровец Гардънс”, разположен само на 650 м от кабинковия лифт в курорта /над „Флора“, срещу хотел „Янакиев“/.
Началото на дейностите по разширението е стартирало през пролетта на 2019 г. Вторият етап включва изграждане на три корпуса към ваканционния комплекс – блокове А, Б и Е. Новите части ще осигурят повече от 180 допълнителни апартамента в комплекса.
В момента „Боровец Гардънс” разполага с 231 жилища, завършени в рамките на първия етап: в периода май 2008 – декември 2009 г. Те са разположени в сграда от хотелски тип, състояща се от 5 функционално свързани помежду си секции. В комплекса има работещи басейн, СПА зона, детски клуб, ресторант и лоби бар.
Възложител и на двете фази е „ГБС-Инвест” ЕАД, а главен изпълнител – „Главболгарстрой” АД.
При построяването на новите части на комплекса в максимална степен се запазва съществуващата висока дървесна растителност, както и спортната зона с тенис кортовете. Покривите на зданията са скатни, с наклони, отговарящи на изискванията на региона. Връзките между нивата се правят включително чрез пет асансьора.
Грубият строеж е приключил през декември м. г., а през зимата са започнали довършителни работи.
Сектор А ще разполага с 63 апартамента, Б – с 57, а Е – с 69 апартамента. На всеки етаж в корпусите има средно по десет апартамента, като един от тях е двустаен, а останалите са разпределени поравно между ателиета и едностайни с разнообразна квадратура. „Не се предвижда да се влага обзавеждане и по този начин ще се даде възможност всеки бъдещ собственик сам да прецени как да подреди дома си”, обясниха от „Главболгарстрой”.
Всички тела на комплекса се свързват чрез топла връзка на партерния етаж. Около зданията пък се обособяват наземни паркоместа за свободно паркиране.
В момента има действащ плувен басейн в блок Б, който е със свободен достъп за всички обитатели на комплекса. В същия корпус предстои строителството на СПА зона и фитнес, за които собствениците ще използват намаление от 50 % от цената при посещението им. В комплекса има детски кът със свободен достъп, а до рецепцията – действащ лоби бар, като е предвидено и изграждане на ресторант.
Очаква се корпуси А, Б и Е да бъдат завършени и въведени в експлоатация до края на 2020 г. В комплекса ще бъдат осигурени всички условия за пълноценна почивка както през зимата, така и през топлите сезони.
В условията на нестихваща пандемия подобни ваканционни имоти са много подходящи за социална изолация. Жилищата тип втори дом са чудесна инвестиция, а когато са в популярни дестинации за туризъм като Боровец имат и висока рентабилност. Това сочат анализите на експертите по недвижими имоти.
Нараства търсенето на апартаменти в планинските курорти. Наблюденията на специализирана агенция показват, че за периода от 1 март до 31 юли т. г. сделките в този сектор са се увеличили с 30 %, като именно Боровец води по ръст на интереса на купувачите и реализираните продажби на имоти. Предимство на планинския курорт е и това, че е подходящ за целогодишен туризъм. Допълнителен плюс е, че предлагането на апартаменти е доста ограничено и конкуренцията от ваканционни комплекси не е толкова голяма, а близостта до София дава възможност за собствено ползване на имота и по-добър начин на живот.
Финансовите анализатори също препоръчват ваканционните имоти, като са категорични, че инвестициите в недвижима собственост е шанс да спасим средствата си от кризата.

От в. „Строител” /със съкращения/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*