Други, Новини, Спорт, Туризъм

Боровец домакинства на стотици мотоциклетисти от Европа

Снимка: https://www.hogsofia.com/

В Боровец на 9 юни се събраха над 200 мотоциклетисти от цяла Европа. Впечатляващите машини дефилираха пред хотел „Рила” като част от начинанието RIDE ON SOFIA 2018, организирано от H.O.G Sofia Chapter. H.O.G (Harley Owners Group) е най-голямата, спонсорирана от производител, организация на мотоциклетисти-ентусиасти в света, споделящи обща страст към мотоциклетите и свободата.
Шествието от шоурума на Harley-Davidson в София до Боровец бе на втория ден от тридневната изява. Вечерта пък мотоциклетистите пристигнаха за концерт в центъра на столицата. На следващия ден нашият курорт посрещна и фенове от България, Гърция, Сърбия , Румъния.
Българският клуб е основан през 2015 г. и в него членуват над 100 души. След успешните THREE MOUNTAINS RIDE 2015, RIDE ON BULGARIA 2016 и 2017, тази година клубът организира Ride On 2018. Събитието е част от европейския календар на H.O.G.
За участие в оригиналната проява в страната ни през тези дни си дадоха среща над 400 мотоциклетисти от Гърция, Сърбия, Румъния, Хърватия, Словения, Турция и други държави. Изявата се организира с подкрепата на Столична община и официалния вносител за България – Harley-Davidson Sofia.

Мариела Кирилова

Leave a Reply