Боровец е домакин на „Балкан офроуд рали” – серия от най-голямото европейско рали „Бреслау”

За осма поредна година страната ни е домакин на международното състезание за високопроходими автомобили „Балкан офроуд рали”. Ралито ще се състои от 15 до 22 септември като серия от най-голямото офроуд състезание в Европа – рали „Бреслау”.
Президент на международната асоциация „Рали Бреслау” и директор на организационния комитет на състезанието в България е доайенът на офроуда и наш земляк Александър Ковачев.
Първият от осемте състезателни дни ще бъде в района на Боровец. Очаква се в събота, на 15 септември, над 100 състезателни автомобила и още около 150 обслужващи коли да започнат обиколката на България от най-стария курорт у нас. Стартът в категория крос кънтри ще бъде даден в 11 ч., а дължината на трасето в първия ден ще бъде 228 км. Състезателите в екстремния клас ще започнат надпреварата в 11.25 ч., а дължината на трасето в първия участък е 61 км.
Феновете на автомобилните спортове и гостите на Боровец ще могат да се докоснат до атмосферата на надпреварата и в първия лагер на състезателите пред хотел „Еуфория” в Боровец.
В неделя, на 16 септември, състезателите в категория крос кънтри ще потеглят от курорта в 8 ч. за втората част на „Балкан офроуд рали”. Стартът в екстремния клас пък ще бъде даден в 9.25 ч.
Следващите етапи включват стартове край Пловдив /Старосел/, Бургас /Дюни/ и Варна /Шкорпиловци/. Общо за една седмица в страната се очаква екипажите от двата класа да преминат около 2700 и 1600 км.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*