Зимни спортове, Новини, Спорт, Туризъм

Боровец открива зимния сезон на 13 декември с приятни изненади

В съботния ден на 13 декември Боровец ще открие новия зимен сезон.
Курортът ще предложи двойно повече възможности за изява на скиори и сноубордисти през идващата зима, заявиха във връзка с това на 11 ноември от фирма „Бороспорт”. Новите придобивки правят Боровец по-малко зависим от климатичните условия. При това цените на лифт картите в сравнение с миналия сезон няма да се променят.
Комплексът ще открие предстоящия ски сезон с двойно повече писти с мощности за изкуствено заснежаване. Вече и ски център „Ситняково” в т. нар. Централен Боровец разполага с оръдия за подготовка на висококачествен сняг на всички свои писти.
Както поясниха от фирмата, с двойно повече оръдия за изкуствен сняг – общо 160, и с увеличен капацитет на машините за утъпкване на снега ще се гарантира качествено покритие на около две трети от площта на курорта.
Ще бъдат предоставени и нови отлични възможности за нощно каране. От този сезон светли през нощта ще бъдат още две писти – „Мартинови бараки 4” и „Ротата”, както и долната част на ски път “Ситняково”. Така площта на нощните писти нараства два пъти. Разбира се, познатите писти „Мартинови бараки 1, 2 и 3”, „Рила” и „Иглика” също ще бъдат осветени от 18 до 22 ч.
За търсачите на силни усещания пък са предназначени двата т. нар. терейн парка в курорта – „Сноу Парк Бороспорт” в горната част на писта “Попангелов” /”Ястребец 2”/ и „Промо Парк Боровец” срещу хотел “Рила” в централната част на курорта. Новите трасета, модерните релси, линии и скокове гарантират по-висок адреналин на приключенски настроените скиори, бордисти и зрители.
На държавното първенство пък майсторство ще демонстрират и професионалистите.
Междувременно започнаха ранните записвания за хотелите в Боровец, които предлагат коледни и новогодишни отстъпки до 15 %. Записванията с отстъпки ще продължат до края на ноември. Като изгодни се оценяват и пакетните и индивидуалните предложения за ски ваканция през целия сезон.
“Официалното откриване на сезона е на 13 декември. По това време в Боровец ще се състои и Европейското първенство по кроскънтри – едно от четирите топ състезания в календара на Европейската атлетическа асоциация. Ще участват около 800 състезатели от 40 страни – мъже, жени, младежи, юноши и девойки”, поясни спортният директор на „Бороспорт” Георги Кочов.
Ръководството на фирмата се надява да открие дори на практика сезона за най-запалените скиори и бордисти още по-рано – в края на ноември или в началото на декември, ако, естествено, има подходящи условия за това.

Leave a Reply