Новини, Туризъм

Боровец открива новия сезон на 17 декември с куп приятни изненади

Месец преди старта на новия зимен сезон Боровец е напълно готов да посрещне хилядите любители на зимните спортове, декларираха от „Бороспорт” АД. Официално сезонът ще бъде открит на 17 декември, събота, с празненства по случай 120-годишнината на Боровец, който се смята за първия планински курорт не само у нас, но и на Балканите.
Организаторите предвиждат за тогава игри и награди за всички гости. Дневните лифт карти ще са на символична цена – 5 лв., а приходите ще бъдат дарени на новосъздадения от “Бороспорт” фонд за подпомагане на развитието на снежните спортове сред децата и младите хора от Самоков и региона. Нощното каране ще бъде безплатно, планират се и уроци за деца.
Всеки, закупил лифт карта в деня на откриването, ще може да участва и в лотария за спечелването на една от 120-те сезонни лифт карти, които “Бороспорт” ще раздаде по случай юбилея. На празника гостите ще могат да се запознаят и с новостите и тенденциите при водещите компании в производството на екипировки за зимни спортове, както и да се възползват от ваучери за отстъпки; да се включат в дегустации на вина и местни кулинарни специалитети. Настроението пред хотел “Рила” със сигурност ще повишат още повече Поли Генова, Мишо Йосифов и Брас Асоциация, Smugglers Collective и DJ Skill.
От „Бороспорт” уточниха, че през предстоящия сезон ще продължи изпълнението на инвестиционната програма за развитие на курорта на обща стойност 40 млн. евро. Досега са изградени модерна система за изкуствено заснежаване със 175 оръдия за сняг, изкуствено езеро, помпена станция по най-новите технологии на “Техноалпин” в ски центровете “Ястребец” и “Ситняково”, както и в отсечката при финала на “Ястребец 1”, а вече и в голяма част от писта „Червено знаме”.
“Обособихме зона за деца и шейни в ниската част на “Червено знаме”. Осветяването на тази зона е предпоставка тя да се превърне в любимо място за вечерни семейни разходки”, сподели Снежана Дамянова, маркетинг директор на “Бороспорт”.
Трите ски центъра, с които курортът разполага, са свързани, а системата за контрол на достъпа до лифтовите съоръжения улеснява преминаването и намалява опашките. “Голямо улеснение е и възможността за онлайн зареждане на лифт картите за многократно ползване, което спестява и чакането пред касите. От този сезон ще могат да се купуват онлайн и ски услуги – уроци от ски-училище „Бороспорт”, детска градина, наем на оборудване”, допълни Дамянова.
Както е известно, фирмата осигурява безплатни лифт карти на всички деца от детските градини и ученици от Общината, както и на състезателите от всички местни спортни клубове.
Любителите на нощното каране пък ще могат да се възползват от осемте осветени и свързани писти, които ще бъдат на тяхно разположение до 22 ч.
Оптимизъм за зимния сезон дават и резултатите от лятото, които са с 30 % по-добри от най-силния летен сезон досега – през 2014 г.
По прогнозна заетост пък за предстоящия ски сезон има увеличение при резервациите на туристи от Великобритания с 32 %. Висок е интересът и от страна на туристи от съседните страни – Турция, Гърция и особено от Румъния. Повече са и директните продажби и записвания от страна на българските туристи, а резервациите за коледните празници са с около 36 % повече в сравнение с м. г.
Най-големият хотел – “Рила”, ще отвори врати за сезона с обновени ресторанти и барове, разширен спа център и нов конферентен център. По традиция хотелите в курорта предлагат и разнообразни оферти за пакетни почивки за празниците, и за ски ваканция през целия сезон.

Leave a Reply