Боровец открива сезона в събота, в петък – безплатно нощно каране

В събота, на 23 декември, Боровец отваря ски зоната за приятелите на белите спортове. В петък, 22 декември, пък първото нощно каране ще бъде безплатно. От „Бороспорт” оповестиха, че зимата с отрицателните си температури е позволила пистите да бъдат обработени перфектно.
В събота от 8.30 ч. на долната станция на седалковия лифт „Ястребец експрес“ легендата Петър Попангелов и децата от самоковските ски и сноуборд клубове ще пуснат символично първата седалка в курорта, ще скъсат банера Borovets is Open с пожелание за успешен сезон, чудесно време и незабравими часове по пистите.
Безплатното нощно каране тази вечер пък ще даде шанс на феновете на снежните спортове да се пуснат първи по пистите в ски зона „Ситняково“. То ще започне в 18 ч., а последното качване от долната станция на лифт „Мартинови бараки“ ще бъде в 21.30 ч. Гостите на курорта ще могат да карат без пари по „Ситняковски път”, писти „Мартинови бараки“ /1, 2, 3 и 4/, „Рила“, „Иглика“ и „Ротата“, както и да ползват лифтовете „Мартинови бараки“ и влековете „Рила“, „Иглика“ и „Ротата“.
След застудяването през последните дни от „Бороспорт“ са произвели достатъчно изкуствен сняг и са осигурили стабилна основа на пистите, която гарантира, според специалисти, отлични трасета през целия сезон. Естественият снеговалеж също е помогнал за оформянето на безупречни трасета.
В събота през целия ден в курорта ще има музика, а инструкторите от ски училище „Бороспорт“ ще дават безплатни уроци за начинаещи пред хотел „Рила“ (след предварително записване в офиса на ски училище “Бороспорт” пред хотела от 8 до 10 ч.). В 17.45 ч. на писта „Мартинови бараки 2“ ще започне традиционното факлено шоу на инструкторите от ски училищата в Боровец, с което ще бъде сложено началото на един зимен сезон, надеждите за който са да остане незабравим.
На първи спускания ще могат да се радват и фрирайдърите. Те обаче трябва да имат предвид и предупреждението на „Бороспорт“, че снежната покривка на места е все още тънка и затова трябва да бъдат особено внимателни.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*