Боровец открива ски зоната днес с намалени цени на лифт картите, децата карат срещу 1 лв.

Миналата събота Боровец отвори ски-център „Ястребец“ за най-нетърпеливите любители на белите спортове. Тази събота – 22 дек., отваря и останалата част на ски-зоната заедно с най-новата придобивка на курорта – шест-седалковия лифт „Мартинови бараки експрес“. По този повод в курорта организират Празник за ски сезон 2018/19.
Празникът за откриването на ски сезона започна в 8:30 сутринта, когато по традиция ски легендата Петър Попангелов, заедно с деца от ски-клубовете в Боровец скъсаха отново банера „Borovets is Open“ и дадоха начало на зимните приключения в целия курорт.
Веднага след това, от 9:00 часа, ски и сноуборд инструкторите от „Бороспорт“ предлагаха безплатни уроци по ски и сноуборд на всички, които искат да направят първите си стъпки в снежните спортове и нямат търпение да започнат да се спускат по пистите на Боровец.
Представители на „Бороспорт“, Съюза на хотелиерите и кметът на Община Самоков – г-н Владимир Георгиев, ще дадат пресконференция в хотел „Рила“ между 11:30 и 12:00 часа. Те ще дадат повече информация за предстоящия ски сезон в курорта и за новия шест-седалков лифт „Мартинови бараки експрес“.
От 12:00 часа бъдещите ски-шампиони от ски-клубовете в Боровец ще направят масово спускане в ски-център „Ситняково“, а веднага след това от 12:15 заместник министър председателят по икономическата и демографската политика на Република България г-жа Марияна Николова и кметът на Община Самоков – г-н Владимир Георгиев, ще открият официално „Мартинови бараки експрес“ и новия ски сезон в курорта.
Гост на Празника за откриването на ски сезона в Боровец ще бъде и Дядо Коледа, който ще покара ски в Боровец и ще зарадва посетителите в курорта.
От 17.45 ч. ски инструкторите ще представят на гостите на Боровец зрелищно факлено шоу, което ще завърши с празнична заря. Празникът за откриването на сезона ще завърши с after-party в нощен бар „After Eleven” в хотел „Рила“.
На празничния ден цените на лифт картите за възрастни ще бъдат намалени с 50%, а детските карти ще бъдат на символичната цена от 1 лв. Приходите от детските карти, закупени на Празника за откриването на ски сезона, ще бъдат дарени на фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“, която има за цел да подпомага развитието на снежните спортове сред децата и младите хора в Самоков и региона.
За зимния сезон цената на дневната лифт карта ще бъде 58 лв. за възрастни, 32 лв. за деца и 42 лв. за младежи до 23 г. и възрастни 65+. Сезонната карта за курорта е без промяна – 1000 лв. за възрастни и 700 лв. за деца, с включено нощно каране, и остава без аналог в страната. Уникалната сезонна карта за делнични дни също с нощно каране остава на цена от 500 лв. за възрастен и 300 лв. за дете.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*