Други, Новини, Спорт, Туризъм

Боровец откри сезона на планинското колоездене

От 1 май Паркът за планинско колоездене в Боровец е официално отворен. Въпреки капризите на времето голям брой нетърпеливи привърженици на екстремното колоездене се спуснаха в празничния ден по обновените трасета. „Калното трасе направи спускането още по-забавно”, споделиха дори велосипедисти.
По случай откриването всички колоездачи имаха възможност безплатно да участват в игра за търсене на скрити 10 уикенд лифт карти, осигурени от „Бороспорт” АД, както и на напитки и подаръци, осигурени от RAM Bikes.
Стана ясно, че предстои да бъдат отворени и нови трасета в парка.
Очаква се и този сезон велопаркът да бъде притегателен център на най-добрите байкъри от България и Европа. Предвижда се тук да се състоят и състезания.
Начинаещите колоездачи и семейства пък могат да използват по-леките трасета. От търговския център на „Бороспорт” в хотелския комплекс „Рила” могат да се наемат екипировка и велосипеди. Там може да се получи и повече информация за летните занимания, които се предлагат в курорта.
До 6 май „Ситняково Експрес” и Кабинковата въжена линия в Боровец работиха за колоездачи и туристи без почивен ден. От пресцентъра на „Бороспорт” уточниха, че до лятото лифтът “Ситняково Експрес” ще работи за нуждите на байк парка в събота и неделя и през другите почивни дни. Цената на целодневна лифт карта е 22 лв., а на двупосочния билет за туристи – 12 лв. за възрастни и 6 лв. за деца.
Чрез лятната сезонна лифт карта, която се предлага на цена от 400 лв., пък могат да се ползват неограничено лифтовите съоръжения в Боровец през целия период до средата на септември.

Leave a Reply