Зимни спортове, Новини, Туризъм

Боровец почва сезона с новости

“Ще празнуваме началото на ски сезона по нов начин и график, като се ръководим от опита на големите курорти по света. Няма да се обвързваме с дата за официално откриване. Ще отворим ски зоната възможно най-рано, когато падне естествен сняг, или паднат температурите, така че ние да можем да направим сняг”, обяви Люба Кленова, маркетинг директор на „Бороспорт”.
Която и да е датата на откриването, традицията лифт картите да са намалени в този ден, остава. Дневните карти в курорта за възрастни ще са с 50 % намаление, а за децата – безплатни. Безплатни ще са и нощното каране, както и уроците за деца до 12 години и за начинаещи. „През новия сезон ще запазим цените на лифт картите. Ще ги обявим официално на уебсайта в най-скоро време, като ще добавим нови възможности и комбинации, насочени специално към семействата с деца”, добави Кленова.
Празничните изяви започват на 27 декември. Подробности за тях ще бъдат обявени на сайта на Боровец и в социалните мрежи. Новогодишното настроение в курорта ще бъде подсилено от игри и състезания, фрийстайл демонстрации, безплатни уроци и много други забавления за гостите на курорта.
През сезона ще се чества и 120-годишнината от създаването на Боровец през 1896 г. Заедно с Община Самоков, “Бороспорт” и Съюзът на хотелиерите в курорта планират много начинания. „За да почетем празника, в различни игри през следващите месеци ще подарим 120 лифт карти. Споделете този пост на стената си и последвайте нашия инстаграм профил @myborovets! Един от споделилите ще спечели двудневна лифт карта”, поясниха от „Бороспорт”.
При падане на температурите, дори да не вали, снегът е гарантиран – 160 оръдия ще осигуряват заснежаване на над 60 % от ски зоната. Вечер пък 8 осветени писти ще предоставят възможности за нощно каране. От 18 до 22 ч. на разположение на скиорите и бордистите ще бъдат пистите „Мартинови бараки 1, 2, 3 и 4”, „Рила”, „Иглика”, „Ротата” и път „Ситняково“.
За търсачите на силни усещания ще работят два снежни парка, подходящи за прохождащи и напреднали – „Сноу парк Бороспорт” в горната част на писта “Попангелов” и „Промо парк Бороспорт” срещу хотел “Рила”.
След успеха на старта за Европейската купа за мъже през 2014 г., на 12 и 13 февруари 2016 г. Боровец ще бъде домакин на стартове по гигантски слалом от надпреварата за Европейската купа при дамите. Това ще бъде втора част на своеобразния Европейски тур в България, който стартира няколко дни по-рано със слалом в Пампорово.
„И през този сезон ще бъдат предоставени безплатни лифт карти на всички ученици и деца от детските градини в общината, както и на състезателите от всички местни спортни клубове, независимо от спорта, който упражняват”, добавиха от “Бороспорт”. Безплатните карти ще важат през ваканциите и за по една седмица през всеки от зимните месеци. Изисква се само предварителна заявка от съответното училище или клуб с данни за учениците и състезателите, както и за периода на ползване на картите. По традиция ски и сноуборд клубовете от общината ще получат безплатен достъп до съоръженията през сезона.
Най-големият хотел в курорта – “Рила”, посреща сезона с нова фасада, обновени ресторанти и барове и разширен спа център. За 4-членно семейство пакетите за Коледа с включена лифт карта, закуска, вечеря и празнична гала вечеря на 25 декември започват от 89.75 лв. на човек на ден. Цената на подобна оферта за 31 декември започва от 127.50 лв. на човек на ден. Хотелът предлага и ваканционни пакети с еднодневни цени /с включена лифт карта/ от 56 лв. на човек на ден след 15 март, а за януари и февруари – от 93 лв. Цените през почивните дни са доста по-високи.

Leave a Reply