Зимни спортове, Новини, Спорт, Туризъм

Боровец празнува Деня на снега с много нов сняг и забавления

За пети пореден път в събота, на 16 януари, Боровец събра малки и големи любители на белите спортове и красотата на планината, за да отпразнуват заедно Световния ден на снега. Като по поръчка заваля и дългоочакваният сняг, който направи празника истински.
Над 120 малки деца – между 4- и 7-годишни, направиха първите си стъпки на ски в снежния парк „Борокидс”, който работеше безплатно през целия ден. По-големите получиха началното си обучение по ски и сноуборд от професионалните инструктори на ски училище „Бороспорт”. Дневните карти за малчуганите до 12 години пък бяха на символичната цена от 1 лв.
По-напредналите млади скиори се спуснаха по предварително нареденото трасе на писта „Рила“ под погледа на ски легендата Петър Попангелов. Самият той поздрави малките спортисти и им раздаде снимки с автографи.
Лакомства за малките бяха осигурили хотел “Рила” в курорта и фирмите „Си Комерсиал“ и „Хармоника“. Нескафе пък тонизира родителите.
Обучение имаше и за смелчаците, решили да тестват боксовете и еър бега във фристайл „Промо парк Бороспорт”. Екипът на самия парк и момичетата от Wildberries направиха демонстрации и дадоха на желаещите ценни съвети. Жизнерадостна музика допълнително вдигаше градуса на настроението.
Следващото снежно приключение в Боровец е на 23 януари, събота по време на нощното каране, когато ще се проведе първата OLD SCHOOL вечер. Организаторите обещават изявата да върне присъстващите в едно отминало романтично време. Изобщо най-доброто в Боровец предстои, заявиха от „Бороспорт”.

Leave a Reply