Новини, Туризъм

Боровец се готви за зимата

Снимка: архив

На подготовката за предстоящия зимен сезон бе посветена среща на 18 октомври на кмета Владимир Георгиев с хотелиери от Боровец.
Както бе съобщено от общинската пресслужба, Георгиев е информирал присъстващите, че е осъществен първият етап от проекта за реконструкция на ВиК мрежата в курорта, асфалтирани са улици в централната част, отсечката към хотел „Лион”, като полагането на асфалт продължава. Готов е и проектът за втория етап от реконструкцията на ВиК мрежата. Приет е планът на уличната регулация на Боровец, което ще даде възможност за обновяване на улици, изграждане на велосипедни алеи, оформяне на обществени пространства, паркинги и зелени площи. Обявен е и международен конкурс за изготвяне на проект за „Златния триъгълник”.
Почистват се улици и обществени пространства. Кметът е призовал хотелиерите да се включат според възможностите си в благоустрояване на курорта, като се погрижат за хигиенизирането на пространствата около хотелите и поддържането на тротоарите. Общината е декларирала готовност за инвестиране на средства за модернизиране на улици, но очаква в това отношение подкрепа и от собствениците на хотели.
Георгиев е запознал участниците в срещата и с отговорите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на писмото на Общината за необходимост от ремонт на пътищата за София, Дупница, Костенец и Ихтиман.
В срещата са участвали и ръководителите на РУП-Самоков и участъка в Боровец – Васил Попов и Янко Рогачев. Обсъдени са били възможностите хотелите да поемат настаняването и изхранването на полицаите, които ще бъдат командировани от други места за осигуряване на реда и спокойствието в Боровец през зимния сезон /за тази цел са необходими допълнително поне 30 служители/. Общината пък ще ремонтира караулките на входовете на Боровец и в централната част на курорта.
Кметът отново се е обявил против планираното закриване на Пожарната в Боровец и е допълнил, че по този повод предстои среща в Министерството на туризма с участието и на ръководството на Община Чепеларе и представители на нашия курорт и на Пампорово /известно е, че има планове за закриване на Пожарната и в родопския курорт/.
Работна среща за подготовката на Боровец за зимния сезон ще се състои и с участието на областни ръководители на 20 октомври от 11 ч. в курорта /хотел „Самоков”/.

Leave a Reply