Новини, Туризъм

Боровец се готви за успешен сезон въпреки пандемията

В хотел „Рила” в Боровец на 2 ноември се състоя работна среща, посветена на подготовката на курорта за зимния сезон. Още в началото кметът на Самоковска община Владимир Георгиев изтъкна, че въпреки необичайната ситуация заради пандемията, се очаква сезон, който да даде възможност курортът да работи добре и успешно. Ще се разчита главно на българските туристи и на гости от съседните страни, а за добрата подготовка са нужни усилията на много фирми и институции.
От ЧЕЗ заявиха на срещата, че сигурността на електрозахранването на курорта е обезпечена. Извършва се и основен ремонт на подстанцията в Самоков. От ВиК обявиха, че са подготвени достатъчно аварийни екипи. Предстои да бъдат почистени резервоарите.
Областната дирекция на МВР е предвидила присъствието на достатъчно полицаи за охрана на курорта и гарантиране на сигурността на туристите. Ще бъдат командировани, както и друга година, допълнително полицейски служители от други места, като Община Самоков ще поеме настаняването им. Пожарната в Боровец ще си партнира при нужда с районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в Самоков и Костенец. Засилен контрол през сезона обеща представител на Агенцията по безопасност на храните.
Един от най-важните разисквани въпроси бе темата за гарантиране на безопасността на туристите в условията на епидемия. От Регионалната здравна инспекция са дадени предписания на хотелите и местата за обществено обслужване за спазване на строги противоепидемични мерки. Специално внимание ще се обърне на спазването на дистанция от туристите. Представителите на РЗИ ще засилят контрола през сезона.

Leave a Reply