Боровец се готви за успешен сезон въпреки пандемията

В хотел „Рила” в Боровец на 2 ноември се състоя работна среща, посветена на подготовката на курорта за зимния сезон. Още в началото кметът на Самоковска община Владимир Георгиев изтъкна, че въпреки необичайната ситуация заради пандемията, се очаква сезон, който да даде възможност курортът да работи добре и успешно. Ще се разчита главно на българските туристи и на гости от съседните страни, а за добрата подготовка са нужни усилията на много фирми и институции.
От ЧЕЗ заявиха на срещата, че сигурността на електрозахранването на курорта е обезпечена. Извършва се и основен ремонт на подстанцията в Самоков. От ВиК обявиха, че са подготвени достатъчно аварийни екипи. Предстои да бъдат почистени резервоарите.
Областната дирекция на МВР е предвидила присъствието на достатъчно полицаи за охрана на курорта и гарантиране на сигурността на туристите. Ще бъдат командировани, както и друга година, допълнително полицейски служители от други места, като Община Самоков ще поеме настаняването им. Пожарната в Боровец ще си партнира при нужда с районните служби за пожарна безопасност и защита на населението в Самоков и Костенец. Засилен контрол през сезона обеща представител на Агенцията по безопасност на храните.
Един от най-важните разисквани въпроси бе темата за гарантиране на безопасността на туристите в условията на епидемия. От Регионалната здравна инспекция са дадени предписания на хотелите и местата за обществено обслужване за спазване на строги противоепидемични мерки. Специално внимание ще се обърне на спазването на дистанция от туристите. Представителите на РЗИ ще засилят контрола през сезона.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*