Боровец се напълни по празниците, раздадоха 1000 парчета с късмети

Снимка: www.bulgariainside.com

„Туристите в Боровец са колкото миналата година, а 90 % от капацитета на курорта по празниците е бил запълнен”, съобщи на 2 януари директорът по маркетинг на фирма „Бороспорт” Люба Кленова.
Дните между Коледа и Нова година в Боровец бяха празнични. За това се погрижиха „Бороспорт”, Съюзът на хотелиерите и собствениците в курорта и Община Самоков. Организирани бяха игри и състезания, атрактивни демонстрации, както и безплатни уроци за начинаещи скиори и сноубордисти.
На 30 декември пък бе раздадена пита с 1000 парчета с късмети. Кметът Владимир Георгиев връчи наградите – сувенири, спа процедури, вино, нощувки в хотели, карти за ползване на пистите и съоръженията. Пред обновения частично хотел „Рила” пък имаше изложба-базар на произведения на местни занаятчии. Настроението повдигнаха още повече традиционното шоу с факли на ски инструкторите на „Бороспорт” и специалното огнено шоу на кокили.
Сега 160 оръдия за сняг осигуряват заснежаване на около две трети от ски зоната край курорта. Работят и няколко осветени писти, които предоставят отлични възможности за нощно каране.
С тези празнични прояви в навечерието на новата година стартира и честването на 120 години от създаването на курорта през далечната 1896 г. По случай юбилея освен традиционните фестивали „Магията на Рила планина” и „Боророк”, през лятото се предвижда организирането и на йога фестивал с участието на инструктори от цял свят. Към края на годината се планира и премиерата на филм, посветен на историята на Боровец и на големия принос на самоковската школа за развитието на ски спорта в страната.
Както е известно, през февруари в курорта ни ще се състои и кръг от надпреварата за Европейската купа по ски. Предвижда се по случай юбилея и засаждането на 120 дървета. Ще продължи и обновяването на „Рила” – най-големият хотелски комплекс в курорта.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*