Новини, Туризъм

Боровец се представи на туристическо изложение в Москва

След няколкогодишно прекъсване нашият курорт участва в 23-тото международно туристическо изложение Отдых/Leisure 2017 в Москва. Посетителите на форума бяха запознати с възможностите за ски и сноуборд в Рила, както и с календара за предстоящия зимен сезон. Предоставена бе информация за летния туризъм в региона, както и за предлаганите пешеходни и ски турове. Специален акцент бе поставен върху новостите в най-големия хотел в курорта – „Рила“, и реновираните стаи „Супириър“.
Боровец участва в изложението на общ щанд на България съвместно с Община Самоков по покана на Министерството на туризма. Останалите представители на страната ни бяха „Солвекс“, „Турал“, Община Пловдив и парк-хотел „Вела Хилс“ (Велинград). Предложенията на Боровец бяха насочени основно към руските туроператори, агенции, корпоративни клиенти и частни туристи. Най-голям беше интересът към ски туризма в Рила и останалите предлагани развлечения в региона през зимата. Специално внимание бе обърнато и на минералните извори в Белчин бани и Сапарева баня.
„Доволни сме от представянето си. Посетителите проявиха интерес не само към възможностите за ски и сноуборд, но и към културните и историческите забележителности, балнео туризма и кулинарията. Всички останаха впечатлени от 120-годишната история на Боровец, преплетена с историята на царското семейство, и от развитието на курорта. При повишен интерес туроператорите имат готовност да увеличат капацитета, така че се надяваме представянето ни да доведе в Рила много нови гости от Русия“, каза Десислава Кинова, директор „Продажби и приходи“ в „Би Ти девелопмент сървисиз“.
Отдых/Leisure е водещото международно есенно туристическо изложение в Русия и страните от ОНД /Организацията на независимите държави/. Площта на изложението бе 14 500 кв. м, а участниците – общо 674 от 64 държави и региони.

Росица Стойкова

1 Comment

  1. Дима

    Рекламата е направена , остава обслужването да е на ниво ..

Leave a Reply