Зимни спортове, Новини, Спорт, Туризъм

Боровец чества в събота Световния ден на снега

Най-старият зимен ски център у нас Боровец ще отбележи за поредна година Световния ден на снега. Събитието, което събира все повече участници по цялата планета, е в събота, на 17 януари.
Специално за празника дневните лифт карти за деца до 12 години ще бъдат на символичната цена от 1 лев. Вратите на детския снежен парк “Борокидс” ще бъдат отворени за малчуганите, които ще получат безплатни екипировка и уроци. Възможност да направят своите първи стъпки в ските и сноуборда ще имат и по-големите – безплатно обучение ще бъде предоставено на начинаещи скиори и сноубордисти от всички възрасти от ски и сноуборд училище “Бороспорт”.
Целта на Световния ден на снега е да мотивира децата и младите хора да се запознаят със зимните спортове и снежните забавления и да ги заобичат. Денят се провежда всяка година по инициатива на Международната федерация по ски /FIS/. Боровец е сред курортите, които участват в празника от самото му начало.
В събота отваря врати и фристайл паркът в зимния център срещу хотел “Рила”. За всички любители на екстремните усещания екипът на парка ще даде безплатни уроци по фристайл сноуборд, а професионалистите ще правят демонстративни скокове.
Боровец ще бъде за пореден път домакин и на още едно, традиционно вече начинание за популяризиране на ски спорта сред учениците – в курорта ни ще се осъществява програмата “Научи се да караш ски”. Инициативата е съвместна – на Министерството на образованието и науката и на Министерството на младежта и спорта, като съдействие оказва ски федерацията. Главната цел е учениците от 1 до 4 клас да се запознаят с магията на белите спортове.

Leave a Reply