Култура, Новини

Боровец e център на изкуствата до 21 май

Седмицата на изкуствата в Боровец среща на едно място десетки и стотици талантливи творци в областта на музикалното, танцовото и изобразителното изкуство. В зала „Тракия” на хотел „Самоков” бе организирана изложба, в която участват и млади самоковски художници. В тази зала и в зала „България” в понеделник и вторник се изявиха още наши съграждани с фолклорни танци, организирана бе и конкурсна програма за камерна музика.
Днес – четвъртък, 18 май, от 14 до 17 ч. предстои конкурсната програма за електронна музика, където председател на журито ще бъде проф. д-р Симо Лазаров от Нов български университет.
В петък в залите „Тракия” и „България” ще звучи отново камерна музика, както и поп и джаз ритми.
Гвоздеят на програмата ще бъде в събота. Фестивалният ден започва в 12 ч. с представяне на модно ревю „Пролет 2017” от студенти в специалност „Мода” на ЮЗУ „Неофит Рилски” /Благоевград/. Очаква се на откриването да присъстват и ръководителите на благоевградския ВУЗ, както и на СУ „Св. Климент Охридски”, Държавната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. В същия ден отново ще звучи камерна, поп и джаз музика, ще бъдат представени и хорови изпълнения.
В последния ден на наситената програма – неделя, 21 май, между 10 и 13 ч. ще има камерна музика и фолклорни изпълнения.
Организатор на Седмицата на изкуствата в Боровец е сдружение „Рила-2011” с председател Ясен Чуруков.

Leave a Reply