Борба, Новини, Спорт

Борците на „Рилски спортист” станаха № 1 в България при класиците

Девета титла в последните десет години в отборното класиране при класическия стил спечели отбора на „Рилски спортист” при подрастващите. Това стана ясно на състоялата се на 30 ноември церемония по награждаването на най-изявените спортисти през 2018 г. на Българската федерация по борба. Сред присъстващите бе и зам.-кметът на Самоков Васил Сайменов, който е член на Управителния съвет на федерацията.
За състезател № 1 бе обявена световната шампионка Тайбе Юсеин. Специалистите класираха на второ място миналата през школата на „Рилски спортист” Биляна Дудова, която е двукратна европейска шампионка, а през тази година се окичи и със сребро от мондиала в Будапеща, Унгария. За най-добър треньор пък логично бе избран наставникът на дамите Петър Касабов.
Отличените състезатели бяха наградени от спортния министър Красен Кралев, който коментира, че борбата изпраща една успешна година. Президентът на федерацията Христо Маринов потвърди думите с факти и изтъкна, че през 2018 г. родните борци са спечелили 22 медала от международни прояви – с три повече от 2017-а. Сред гостите бе президентът на Европейската асоциация по борба и вицепрезидент на Международната федерация Цено Ценов, както и зам.-кметът на Самоков Васил Сайменов, който е член на Управителния съвет на родната федерация.

Делян Василев

Leave a Reply