Баскетбол, Новини, Спорт

Боян Илиев, Васил Попов, Мартин Смилкин и Васил Лобутов участват в международен лагер

Четирима от най-талантливите баскетболисти от школата на „Рилски спортист”, родени през 2002 г. – Боян Илиев, адашите Васил Попов и Васил Лобутов и Мартин Смилкин, участват във втория международен камп по проекта на ФИБА /Международната баскет федерация/ за развитие на млади състезатели, който се провежда от 28 август до 2 септември в Ботевград.
Самоковското каре е част от общо 30-те поканени български надежди от набор 2002, сред които има 6 представители на ЦСКА, трима на „Черно море”, по двама на „Левски”, „Дунав”, „Славия”, „Буба баскет” и „Шампион” и по един от „Ямбол”, „Добрич”, „Троян”, „Берое”, „Академик” /Пд/, „Стар баскет” /Варна/ и „Академик 17”.
Лагерът ще събере общо 120 момчета и 30 треньори от държавите-партньори по проекта – Турция, Македония, Румъния, Косово и България. Нашият клуб ще има представител и сред треньорското съсловие на кампа в лицето на Даниел Клечков.
По проекта се предвижда националният отбор за момчета до 15 г. да изиграе контроли в Турция, да бъде домакин на четиристранен турнир и да гостува за подобна проява в Косово.

Leave a Reply