Боян Софин и Даниела Жаркова – медалисти от държавното първенство

Община Самоков със своите благоприятни природни дадености прие от 4 до 6 октомври два старта за държавното първенство по ориентиране, както и традиционната надпревара за купа „Самоков”.
Честта на домакините защити Боян Софин, който стъпи на почетната стълбичка и в трите прояви. Висшистът завърши трети в първата проява – атрактивният нощен старт в района на Рельово. Софин даде време от 51:50 мин. по 6-километровото трасе, а по-добре с челниците и с карта в ръка се справиха само вторият – Димитър Желязков, и победителят и негов съотборник в клуб „Вариант 5” от Търговище Кирил Николов-Дизела.
Популярният състезател триумфира два дни по-късно и в маратона край Рельово. Втори тук завърши Ивайло Каменаров от „Компас крос” /Русе/, а състезаващият се за столичния тим „НСА-Сивен” наш съгражданин Боян Софин се окичи с още един бронз при изключителната конкуренция на повече от 20 състезатели.
Между двата старта за държавното първенство – в събота, 5 октомври, в района на Боровец се състоя и традиционната надпревара за купа „Самоков”. Вместо да събира сили за маратона на следващия ден Боян Софин показа завидна издръжливост и не само участва, но и спечели този старт, изпреварвайки с 15 сек. Николай Димитров от „Браун тим” /ВТн/.
Състезателката на „Соколец” Даниела Жаркова завърши 6-а за купа „Самоков”. Тя обаче вече си бе осигурила сребро от нощното ориентиране при жените над 45 г. Малко остана на Жаркова да вземе отличие и в маратона, където в крайна сметка даде 4-о време.
Още няколко състезатели на „Соколец” – Петър и Лиляна Бранкови, Марияна Илиева и Христо Николов, споделиха страстта си по ориентирането със стотиците участници от цялата страна.
Друг самоковец – Петър Доганов, пък бе част от ръководството на организираните от Федерацията по ориентиране, клуб „НСА-Сивен” и Общината състезания.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*