Боян Софин и Петър Доганов триумфираха в щафетата на държавното по ски ориентиране

Самоковският дует Боян Софин – Петър Доганов, както и Борис Йосифов от Кюстендил донесоха титлата на столичния тим „НСА-Сивен” в щафетата от последния ден на държавното първенство по ски ориентиране в местността Куртово край Юндола.
Надпреварата бе изключително интересна и оспорвана и се реши буквално при последните постове на отборите. Доганов стартира добре на първи пост и в неговия край се движеше на трето място с време от 37 мин. След него Йосифов напредна до втората позиция с нови 33.13 мин. Накрая Софин, който междувременно се бе оказал водач в класирането след отказа на „Хемус” /Троян/, направи поредно силно представяне на шампионата и поднесе титлата на отбора на Спортната академия с лично време 25.14 мин. и общо сбор от трите поста 1:35.27 ч. Две минути по-късно завършиха състезателите на „Браун тим” /Велико Търново/, а призовата тройка оформиха ориентировачите на „Узана” /Габрово/. По надолу в подреждането се класираха „Карлък” /Смолян/, „Копмас-1994” /Хасково/, „НСА-Сивен 2” с Георги Доганов /брат на Петър/ в състава си, „Вариант 5” /Търговище/, „Руен-92” /Кюстендил/, вторият отбор на „Браун тим” /ВТн/, „Академик” /Варна/ и двата тима на „Север” /Плевен/.
Титлата означаваше пълен комплект медали за Боян Софин, който до момента бе заслужил две сребърни и едно бронзово отличие. За Пепи Доганов пък това бе първи медал в последния старт на шампионата.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*