Други, Зимни спортове, Новини, Спорт

Боян Софин спечели двудневната надпревара по ски ориентиране за купа „Троян”

Асът на самоковския клуб „Соколец” Боян Софин триумфира в елитния клас при мъжете на двудневната надпревара по ски ориентиране за купа „Троян”, състояла се на 23 и 24 януари в местността Беклемето.
Софин бе най-бърз както в късата, така и в средната дистанция и не остави никакви шансове на своите конкуренти. Така той триумфира в крайното класиране с общо време от двата дни от 1:19.01 ч., следван на близо 6 минути от Иво Петков („Хемус” – Троян) и на над 8 минути от Мартин Пенчев („Узана” – Габрово). Четвърти пък остана бившият съотборник на Боян в столичния клуб „НСА-Сивен” Борис Йосифов.
Още двама самоковци бяха близо до място на почетната стълбичка, но в крайна сметка се разминаха с нея.
Даниела Жаркова заемаше третото място при жените над 45 г. след първия ден на проявата, но бе изпреварена по време на средната дистанция и завърши четвърта с пасив от едва около 40 секунди зад бронзовата медалистка.
Петър Бранков пък отбеляза страхотен скок във втория ден и от осмото си място в спринта изскочи на четвърто място в генералното подреждане.
Иначе победителка при жените стана националката Андрея Дяксова („Карлък” – Смолян), следвана от Теодора Малчева („Хемус” – Троян) и Антония Григорова („Вариант 5” – Търговище).
Тазгодишното издание на състезанието бе организирано от местния клуб „Хемус” и Българската федерация по ориентиране и се проведе в памет на почетния гражданин на Троян инж. Марин Радевски.

Leave a Reply