Боян Софин стана вицешампион по ски ориентиране, изпревари Кирил Николов-Дизела!

Даниела Жаркова се завърна с пълен комплект медали

Самоковската гордост в ориентирането Боян Софин спечели три медала от държавното първенство по ски ориентиране, състояло се от 27 до 31 януари в местността Кантара между Юндола и Белмекен. Студентът в НСА, който се състезава за университетския отбор „НСА-Сивен”, загатна за добрата си форма в спринта в първия ден, когато завърши 4-и с изоставане от 10 мин. от световния шампион Станимир Беломъжев. 29-годишният троянец дублира титлата си в средната дистанция два дни по-късно. Тук Софин остана на 9 мин. зад него и грабна бронзовото отличие. Самоковецът подобри още повече представянето си в дългата дистанция на 11 км на 30 януари, ставайки републикански вицешампион с време 1:16.55 ч. – на две минути зад първенеца Николай Димитров от „Браун тим” /ВТ/. Макар Беломъжев да не участва в този старт, достойна конкуренция на Боян и останалите участници в елитния клас при мъжете бе легендарния ни ориентировач и планински бегач Кирил Николов-Дизела. Той обаче остана четвърти и се размина с място на почетната стълбичка.
Софин и друг самоковец – Петър Доганов, заедно с Борис Йосифов пък осигуриха сребърното отличие за своя тим „НСА-Сивен” в щафетата, която бе спечелена от СКИ „Хемус” /Троян/.
Самоковският клуб „Соколец” излъчи и един държавен шампион в лицето на Даниела Жаркова, която остана без конкурентки при жените над 45 г. в спринта. В средната и в дългата дистанция в следващите дни нашата съгражданка допълни колекцията си и с две сребърни отличия.
Шести при мъжете над 40 г. в средната дистанция пък се нареди Петър Бранков.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*