Крими, Новини

Бракониер удари със синджир горски и го прати в болница

Bolnitsa poliklinikaРом, придружаващ каруца с незаконно сечени смърчови дървета, е ударил по главата със синджир горски служител. Пострадалият е настанен за лечение в „МБАЛ-Самоков”. Негов колега пък е наранен по ръката и крака.

Инцидентът станал в късния следобед на 16 септември в района на Ридо. По време на дежурството си трима служители от самоковското държавно горско стопанство, пътувайки с джип от Герена към Самоков, забелязали каруца, натоварена с дървесина. Спрели я за проверка и изяснили, че дървата са добити незаконно. Когато обаче поискали от водача на каруцата да я освободи от коня, за да бъде закарана в двора на горското стопанство, той се обадил по телефона и набързо дошли двайсетина души от близката ромска махала. Усетил подкрепа, нарушителят развъртял синджира и ударил двама от горските надзиратели. Събралите се роми попречили на служителите да приберат незаконните дърва.
Директорът на горското стопанство инж. Владимир Малинов веднага е информирал за случая ръководството на Районното управление на полицията в града ни. От полицията казаха, че виновните ще бъдат задържани.

1 Comment

  1. Петър

    Ей мангалите пак започнаха да вилнеят! Нищо неможе да ги спре, освен малко счупени зъби!

    Всички горски трябва да имат разрешение да стрелят на месо! Крайно време е и жандармерията да си направи поделение в Самоков и да се правят проверки постоянно!

    Докога хората ще живеят в страх? Реколтата им събират, горите изсичат… има ли кой да ги спре? Когато вкъщи се завъдиха хлебарки, ги напръскахме с RAID!

Leave a Reply