Баскетбол, Новини, Спорт

Бракстън Дюпри: “Надявам се да стигнем далеч”

Бракстън Дюпри

Новото попълнение на БК „Рилски спортист” Бракстън Дюпри:
“Надявам се да стигнем далеч”

Най-новото попълнение на баскетболния „Рилски спортист” Бракстън Дюпри направи първата си тренировка с отбора в „Арена Самоков”. В интервю за www.sportal.bg американецът хвърли повече яснота около себе си и очакванията си за новия сезон.

– Бракстън, с какво Ви привлече „Рилски спортист”?
– Видях, че тимът на „Рилски спортист” винаги се бори за призовите места, а освен това отборът участва и в силна надпревара като Балканската лига, така че нямаше как да пропусна тази възможност.
Иначе съм играл в първенствата на Израел и Канада. И на двете места се чувствах добре и натрупах ценен опит, срещнах се с добри играчи и научих доста неща в първия ми сезон при професионалистите.
– Какви са очакванията Ви за предстоящия сезон в България?
– Имам високи очаквания. Смятам, че българските играчи в състава са доста талантливи, а с моето идване и евентуалното включване и на други чужденци, както се говори, ще бъдем повече от стабилен отбор. Трябва да бъдем много амбициозни и да си поставим високи цели.
– Кои са силните Ви страни?
– Играта ми е агресивна, разчитам доста на физиката си, което ми помага много в защита и в борбата под коша, а също така и в играта с гръб и при вкарването на точки. Готов съм да правя каквото е необходимо за нуждите на отбора. Смятам, че мога да помогна много на новия си тим.
Аз съм лидер, винаги се стремя да съм пример за подражание, да слушам треньора и да изпълнявам нарежданията му, да давам 100 % от себе си всеки път, когато съм на терена.
– А какво знаете за България?
– Не знаех абсолютно нищо за България преди да подпиша договора си. Но вече имам някаква представа за страната ви, все пак за това си има и интернет.

Leave a Reply