Култура, Новини

Братовчедките Бочеви и Натали Николова станаха „Изгряващи звезди” в Петрич

Талантливите млади самоковски певици Натали Николова и братовчедките Маргарита и Марина Бочеви се представиха успешно на 17-ия международен фестивал на детско-юношеската забавна песен „Изряват звезди”, състоял се в началото на юни в Петрич.
Класиранията в отделните категории и възрастови групи на вокалната надпревара бяха обявени в началото на тази седмица. Председателят на журито – композиторът и автор на популярна и детска музика Хайгашод Агасян, и членовете – композиторът Светослав Лобошки и вокалните педагози Вили Икономов и Ирина Савенкова от Русия, присъдиха специална награда и медал на Маргарита Бочева за изпълненията на италианската песен „Марина” и на „Детелини” на Лили Иванова. Марина Бочева също изпълни песен на Лили Иванова – „Щурче”, както и руската „Дорога длинная”. Натали пък се представи с песента на Роси Кирилова „Да протегнем ръка” и с особено популярната напоследък детска песен „Бански на лалета”.
Вокалното трио на читалище „Младост” коментира за „Приятел”, че конкурсът е бил на изключително високо ниво. В него са участвали общо 108 деца и младежи от България, Русия, Казахстан, Италия и Естония. Гала концертът пък е заснет и излъчен от ТВ „Родина”.
Нашите момичета се готвят при музикалния специалист на читалище „Младост” Евтимия Банкова-Несторова. Помощ оказва и председателката на читалището Лили Шуманова.

Leave a Reply