Бронзови медали за Антония Боринарова и Стефани Лазарова в Гоце Делчев

Две от четирите представителки на “Рилски спортист” на международния турнир по борба свободен стил за деца, момчета и момичета за купа “Неврокоп” спечелиха бронзови медали. Надпреварата се състоя на 26 ноември в Гоце Делчев.
Антония Боринарова заслужи бронзовото отличие в категория до 54 кг. в конкуренцията на още 11 състезателки. Тя бе и най-предно класираната българка, тъй като на финала се срещнаха две румънки.
Стефани Лазарова също се окичи с бронзов медал от схватките в категория до 50 кг. Финалът тук пък бе изцяло български, като Андреа Нисева (“Димитър Кумчев” – Асеновград) надигра Наталия Бояджиева (“Илия Павлов” – Велико Търново).
Другите две представителки на самоковския клуб на турнира – Дарина Йорданова и Габриела Христова, не съумяха да достигнат до решителните схватки в своите категории.
Борци от пет държави – България, Турция, Гърция, Румъния и Северна Македония, превърнаха дебютното издание на купа “Неврокоп” в силна международна проява. Преборванията в симпатичната зала “Неврокоп” бяха проследени и от трима бронзови олимпийски медалисти – Радослав Великов (България), Амиран Карданов (Гърция) и Стефан Джорджита (Румъния), както и от президента на Българската федерация по борба Христо Маринов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*