Бронзов медал за Иван Стаменов на мемориал “Емил Жечев”

Самоковският боксьор Иван Стаменов демонстрира върхова форма при участието си във Втория международен турнир за младежи “Мемориал Емил Жечев”, състоял се от 4 до 8 април в столичната зала “Диана”. Представителят на клуб “Самоков” с треньор Веселин Райчев разби с 5:0 съдийски гласа титулярният национал в категория до 81 кг Рангел Стоянов от Ямбол на четвъртфиналите, но бе спрян по пътя към финала от силния азербайджанец Исмаил Ягубов. Въпреки това Стаменов си гарантира бронзов медал и място в “А” националния отбор на България, който заминава в края на месеца на последователни лагери в Косово и Черна гора. Ако отправим по-далечен поглед в бъдещето, ще видим евентуално участие на нашия боксьор и на европейското първенство през октомври.
България завърши надпреварата на името на починалия на 88-годишна възраст през 2015 г. дългогодишен председател на Европейската боксова асоциация, вицепрезидент на световната асоциация /АИБА/ и шеф на съдийската комисия към АИБА акад. Емил Жечев с по един златен и сребърен медал и девет бронзови отличия.
Най-добре на ринга в столичния квартал “Дианабад” се представиха състезателите от Русия, а общо над 100 боксьори от 17 страни си оспорваха медалите в отделните възрастови групи.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*