Политика

БСП – кандидатите за общински съветници

Листата за общински съветници на БСП поднася един стабилен баланс, съчетан с много високо ниво на професионална ангажираност. Тя съдържа в себе си и златното сечение между поколенията, което да осигури връзката и между работата на съветниците от мандат 2007–2011 и следващите им колеги. Тук са събрани хората, в чиято личност и биография припознаваме симпатиите и очакванията си. Фигури, които са отворени към новото, обществено заинтересовани и свързани с бъдещето на своя град и общината.
Водач на листата е кандидатът за кмет на левите Владимир Георгиев, който вече има един мандат в Общинския съвет. Юрист по професия, ръководител на групата съветници от БСП и председател на постоянната комисия по законност, обществен ред и разпореждане с общинска собственост на съвета.
Силвия Стойчева е много добре позната на самоковската общественост като председател на Общинския съвет на община Самоков и народен представител в 40-ото Народно събрание.
Васил Сайменов има значителен опит в местното самоуправление като общински съветник и заместник-кмет. Отдал е целия си живот на спорта, той е човекът, който възстанови Спортното училище в Самоков.
Николай Николов е специалист в областта на техническия надзор на съоръженията с повишена опасност и като такъв дава категоричната си заявка, че работата му на бъдещ съветник ще бъде също толкова ефективна, колкото е била досега.
Радослав Стойчев е част от икономическото ядро на екипа, два мандата общински съветник. Той e млад и инициативен, отличен специалист в областта на финансите.
В листата е и досегашният кмет на Община Самоков
Ангел Николов. Изкарал два успешни мандата, той има широк поглед както върху начина на функциониране на общинската администрация, така и върху перспективите за развитие на града и общината.
Д-р Ивалина Трендафилова е амбициозен млад лекар. Тя е убедена, че здравеопазването и грижата за хората трябва да са основни приоритети.
Христо Ярловски – човекът-община, познава в детайли проблемите на града и на селата.
Данаил Попов е сред множеството нови, но познати на самоковци лица. Със строителен надзор се занимава от 12 години и е убеден, че Самоков има нужда от модерна инфраструктура.
Фармацевтът Венцислава Шопова отстоява идеята общината да развие по-добра социална политика за гражданите си и да вложи повече инвестиции в здравеопазването.
В последно време икономиката ни до голяма степен разчита на доходите от туризма. Този отрасъл намира своя представител в лицето на
Стефан Карапанчев. Пребродил почти всички туристически центрове в България, той има визия и стратегия за развитието на курортните селища около Самоков.
Лазар Щъркелов е машинен инженер, професионалният му път е доказателство, че никога не се страхува да се изправи лице в лице с трудностите.
Любомир Николов е уредник в Историческия музей, завеждащ „Художествен фонд”. Той смята, че историята и културата винаги ще бъдат сред водещите във визитката на Самоков.
Димчо Николов е учител по професия и по призвание. Човек, за когото работата му е кауза.
Мария Галчева завършва българска филология и журналистика и в момента осъществява връзките на предизборния щаб на БСП с медиите.
Д-р Оксана Турлакова е много добър специалист-невролог. Отговорен и всеотдаен професионалист, тя е посветила дните си на грижи и внимание към пациентите.
Христина Янева все още е в началото на преподавателската професия. Тя е амбицирана да докаже, че влага в действията си такъв хъс, какъвто е присъщ само на младостта.
Името на Драгомир Хадживасилев е свързано с успешна работа в областта на строителството.
Мариана Кралева е педагог с дългогодишен опит и ясни възледи за образователната система, готова виаги да даде съвет или мнение по даден въпрос.
Костадин Мишков е икономист с добър обществен опит.
Това, което обединява кандидатите за съветници на БСП, е любовта към родния край и амбицията след четири години да отчетат поредния успешен мандат, да докажат, че Самоков е емблема за успяла община.
Защото хората са важни, защото Самоков е важен!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Leave a Reply