„Булгартабак” иска да монтира 23 павилиона в Самоков

Общинските съветници обсъдиха, но не можаха да вземат решение по искането на „Булгартабак трейдинг” АД за отдаване под наем на общински терени за разполагане там – на територията на града ни, на 23 павилиона за търговска дейност.
Кметът Владимир Георгиев предложи на сесията на 22 ноември местният парламент да одобри на първо време промени в тазгодишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост, а решението за евентуално разполагане на павилионите да се вземе след допълнителни разисквания с участието на общинските съветници и представители на фирмата.
Предложени бяха и конкретните места в различни райони на града, където евентуално да бъдат монтирани самите павилиони. Г-н Георгиев поясни, че не е пушач, но за тези места фирмата ще плаща наем, а и ще бъдат разкрити минимум по две работни места в павилион.
Освен това били водени предварителни разговори „Булгартабак” да предостави евентуално на Общината нови модерни автоспирки. Павилионите също щели да бъдат със съвременен облик и заедно с автоспирките да допринесат за един по-модерен вид на самия град. В павилионите би могло да се продават и вестници, дребни лакомства и др.
Някои съветници подкрепиха предложението, но Силвия Стойчева /БСП/ изрази опасения, че може да се протежират определени централни издания, тъй като силна медийна групировка е сред акционерите във фирмата.
Резерви изрази и Светлана Атанасова /”Бъдеще за Самоков”/, според която, ако се приеме предложението на „Булгартабак”, това ще бъде удар върху дребния бизнес в града.
При гласуването 13 съветника бяха „За”, „Против” нямаше, но 9 души се въздържаха и до решение така и не се стигна.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*