Бул. „Искър” и ул. „Софийско шосе” ще бъдат асфалтирани изцяло

Обновяват се улици в Говедарци

В разгара на лятото усилено се ремонтират голяма част от улиците в града, Боровец и селата от общината. Обновени са вече някои самоковски улици, включително и тротоарите.
Предстои цялостно да бъдат асфалтирани ул. „Софийско шосе” и бул. „Искър” като част от пътя от София за Самоков, Боровец, Долна баня и Костенец.
Планира се да бъдат оформени и нови паркинги в кварталите „Самоково” и „Възраждане”.
Сега се асфалтират и три улици в най-голямото село в района – Говедарци: „Рилска малина“, „Иглика“ и частично „Милена Костова”. На тези улици през миналата година с общински средства е изградена канализация за 60 хил. лв. Специалисти от „ВиК” са подменили и водопровода по трасетата. Ще бъде благоустроена и централната част на селото. Общо за ремонта в Говедарци са предвидени 100 хил. лв.
Както е известно, подобни благоустройствени дейности са предвидени и за останалите 23 села в общината. Вече се работи на пътя за Доспей, като ще се подмени настилката на подхода към селото. В случая става въпрос и за шосето за Мальовица, което в тази си част е с износена настилка.
С предимство, заради старта на рали „България” на 18 юли, текущ ремонт се извършва и на улици в Боровец.
Ремонтите се извършват от фирма „Бекастрой”, която наскоро подписа за тази цел договор с Общината за 2.8 млн. лв. По-голямата част от тези пари са общински средства, а 1.2 млн. лв. са отпуснати от държавния бюджет по програма „Фонд 500” специално за основния ремонт на бул. „Искър” и ул. „Софийско шосе”. За ремонт на четвъртокласната пътна мрежа в общината пък са планирани общо 258 хил. лв.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*