Бум на пияни шофьори

Четирима водачи в нетрезво състояние на моторни превозни средства са задържани през почивните дни в Самоков и района.
Първите двама нарушители на правилата за движение по пътищата попаднали в полицейския арест на 17 януари. Около 3.50 ч. в Самоков при проверка на лек автомобил „Пежо 106“ униформените изпробвали за алкохол водача Е. И. /21 г./ от Драгушиново. Уредът отчел, че младият мъж управлява колата с 2.30 промила алкохол в издишвания въздух. Нарушителят е бил задържан за едно денонощие.
Два часа по-късно самоковските полицаи задържали и втори почерпен водач. Получавайки сигнал за самокатастрофирал в крайпътно дърво лек автомобил „БМВ 320“, униформените изпробвали водача с дрегер, при което станало ясно, че 27-годишният софиянец К. А. е седнал зад волана с 1.75 промила алкохол. След отказ да даде кръвна проба и този нарушител е бил задържан за 24 часа.
Двама пияни шофьори са заловени от служители на Районното управление на полицията и в неделния ден. Около 10.50 ч. била извършена проверка на лек автомобил „Нисан Патрол“ с водач Ю. Й. от Марица. Когато го тествали с дрегер, станало ясно, че 27-годишният водач шофира с 1.37 промила алкохол. След отказ да даде кръв за изследване и този нарушител е задържан за 24 часа.
Вечерта служители от полицейския участък в Боровец пък проверили водача на лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Апаратът отчел, че 34-годишният И. Й. от Самоков кара с 2.45 промила алкохол. Мъжът отказал да даде кръвна проба и бил задържан за 24 часа.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*