БФС спря футбола в Трета лига, „Рилски“ се спаси от унизително изпадане

„Рилски спортист“ избегна изключително унижение от изпадане в окръжната група. Това стана възможно, след като на свое извънредно заседание в столицата ръководителите от Футболния съюз прекратиха първенствата в третия ешелон.
Самоковските футболисти се движеха предпоследни в Югозападната трета лига и бяха сериозно застрашени от изпадане, но решението на БФС им позволи да запазят мястото си в групата за новия сезон. Активът на нашите момчета до момента бе доста скромен – 11 точки след 18 изиграни мача (2 победи, 5 равенства и 11 загуби).
Последният мач на самоковци бе на 3 март, когато загубиха от „Чавдар” в Етрополе с 1:4. След това „Рилски” трябваше да приеме на 7 март „Вихрен” и да гостува на 14 март в Банско, но тези двубои, както и следващите срещи по програмата за пролетния полусезон, така и не се състояха заради епидемията и свързаните с нея мерки.
На бараж (по изключение) за попълване на Втора лига отиват лидерът „Миньор“ (Пк) и вторият „Септември“ (Симитли), който към момента е с мач по-малко от перничани. От останалите три групи в професионалния футбол влизат „Янтра“ (Габрово), „Добруджа“ (Добрич) и „Созопол“.
От футболната ни централа съобщиха още, че от новия сезон четирите „В“ групи ще бъдат разширени и всяка от тях ще бъде с по 20 участници. За справка – през сезон 2019/2020 на югозапад отборите бяха 17, на югоизток – 18, на северозапад – 14, а на североизток – едва 11.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*