Бъдещите шампиони от Самоков почистиха пистите на Боровец

Над 100 деца и младежи – от първолаци до зрелостници, се включиха в инициативата за почистване на пистите „Ястребец“ и „Мартинови бараки“ в Боровец. Бъдещите шампиони в зимните спортове разчистиха трасетата от камъни, като работиха с приповдигнато настроение и високо темпо. Момчетата и момичетата бяха от клубовете „Боровец“ и „Чамкория“ (ски алпийски дисциплини), „Боровец 2016“ (биатлон), „Рилски скиор“ (ски бягане) и „Бороборд“ (сноуборд). С тях бяха треньорите им и изпълнителният директор на „Бороспорт“ Георги Кочов.
„Това е един от начините да научим младите на любов към планината и на отговорно отношение към природата. Като дете и аз съм участвал в подобни акции. Преди началото на зимния сезон предстои рекултивация на пистите „Ястребец – 2 и 3” и „Мартинови бараки – 4” и помощта на младите състезатели е от полза. „Бороспорт“ също помага на децата. Спонсорираме състезатели и треньори с лифт карти и подготовка на трасетата през зимата. Фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“ помага с годишни заплати на треньори от клубовете „Боровец“, „Чамкория“ и „Бороборд“, организира състезания. Всички момчета и момичета от училищата в общината ползват безплатно съоръженията в курорта през зимната и пролетната ваканция, както и по една седмица през всеки месец от зимата”, каза Кочов, който е бивш старши треньор на националния отбор, национален състезател и участник в олимпийски игри.
През лятото младите състезатели по ски, биатлон и сноуборд тренират на базата на спортното училище в Самоков и на ст. „Искър“. Връщането им в планината ги зареди с настроение и хъс за победи.

Росица Стойкова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*