„Бъди войник“ – на 12 октомври в Самоков

В понеделник, на 12 октомври, когато е и традиционният Ден на българските общини, градът ни ще бъде домакин на националната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“.
Предвижда се от 14 ч. на централния площад „Захарий Зограф“ да бъде открита информационна борса с обособени щандове за видовете въоръжени сили – Сухопътни войски, Военновъздушни сили и Военноморски флот. Ще бъдат представени и Силите за специални операции, Националната гвардейска част и служба „Военна полиция“.
Интересуващите се ще могат да научат подробности за условията за кандидатстване във военните учебни заведения, за социалния статут на военнослужещия и за възможностите за професионално развитие. Ще бъдат раздавани и информационни материали. Освен това на площада ще могат да се видят военна техника и образци въоръжение.
От 17,30 ч. пък също на площада концерт ще изнесе Представителният ансамбъл на Въоръжените сили и на Националната гвардейска част.
Във връзка с подготовката за изявата се състоя междувременно работна среща на кмета Владимир Георгиев с представители на военното министерство.
Предвижда се информационни борси под надслов „Бъди войник“ да бъдат организирани още в десетки градове в страната.   

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*