„Бъди човек” – дари храна за Великден

Самоковската доброволческа група „Бъди човек” инициира поредната си благотворителна кампания. Този път целта е да се осигури празнична трапеза по случай Великден на възможно най-много социално слаби и самотни възрастни хора от общината.
Организаторите подчертават, че не приемат парични средства, а само дарения във формата на основни хранителни продукти – брашно, олио, ориз, макаронени изделия, колбаси, плодове и зеленчуци, консерви и пр. Разбира се, надеждите са да бъдат доставени на хората и традиционните за празника козунаци.
Всеки желаещ да дари хранителни продукти може да направи това на 22 и 23 април, понеделник и вторник, между 15 и 19 ч. в административната част на зала „Самоков”. Впоследствие инициаторите на акцията ще разпределят получените храни в пакети и ще ги разнесат по домовете на нуждаещите се хора, за да им доставят предпразнично поне малко радост и да им покажат, че не са забравени.
„Няма нищо по-човешко от това да дарим храна, любов, внимание и грижа на възрастен човек в нужда! Бъди човек, включи се и ти”, призовават организаторите.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*