Кухня, Новини, Шарен свят

„Бъди човек” или как младежи подават ръка на възрастни хора

Сякаш в противовес на битуващото в обществото ни донякъде негативно мнение за подрастващото поколение, членовете на доброволческата група „Бъди човек”, сред които има и не малко ученици, организират пета поредна благотворителна коледна акция в помощ на възрастни хора в нужда.
Главният организатор Радослав Христов сподели, че дарения на храни ще се приемат на 18 и 19 декември от 13 до 19 ч. в зала „Самоков”, а на следващия ден те ще бъдат пакетирани.
„Всеки желаещ може да донесе продукти от първа необходимост – олио, брашно, захар, колбаси, плодове и зеленчуци, консерви и въобще всякакви дълготрайни продукти. Ние ще ги опаковаме и на 21-и декември ще ги разнесем до хората”, коментира Р. Христов. Той поясни, че се приемат само хранителни продукти, а не парични средства.
В последните години доброволците са изградили своеобразна мрежа на доброто, включително и в селата от общината. И сега – казват участниците – хората ни очакват, а и ние се радваме, че можем да бъдем полезни и да им дадем топлина и надежда преди настъпващите празници.
Някак логично в съзнанието изниква възпятото от Богдана Карадочева стихотворение на Миряна Башева: „Ако до всяко добро същество застане поне още едно, ех, ще започне такъв живот, че само си викам „Дано”…
Радослав Христов, който е сред най-активните членове на местния фенклуб на футболния ЦСКА, добави, че в тазгодишната акция ще се включи и кондиционният треньор на клуба Кирил Динчев, както и организирани привърженици на „червените” от София. Участието си потвърди и актрисата Луиза Григорова, известна с ролите си от телевизионния екран на д-р Вяра Добрева от „Откраднат живот” и Алекс от „Стъклен дом”.
Очакванията са кампанията да достигне до стотици домове в общината, за да могат и самотните възрастни хора, пенсионерите с ниски доходи и лицата в тежко социално положение да посрещнат коледно-новогодишните празници с нотка оптимизъм и с чувството, че не са забравени.

Делян Василев

Leave a Reply