Кухня, Новини

„Бъди човек” и сега, в трудното време

Инициаторите на „Бъди човек” не са се отказали от благородната си дейност и сега, в смутното време на невероятно коварната заразна болест. В навечерието на Великден младите доброволци пак, въпреки всичко, помагат на нуждаещите се възрастни хора с хранителни продукти, които  разнасят по домовете им. Независимо от ограниченията и сложната обстановка през последните дни благодетелите от „Бъди човек” са се намесили успешно вече в близо 20 случая.
„Сега е моментът да бъдем единни и да покажем, че заедно ще се справим във всяка ситуация и с всяко предизвикателство. Има доста възрастни хора, които живеят сами и винаги имат нужда от помощ, а в тази кризисна ситуация трудно биха се справили сами“, каза за Българското национално радио инициаторът Радослав Христов. 
С лични средства и с пари, събрани от приятели, фирми и симпатизанти, инициаторите закупуват продуктите и след като получат сигнали за помощ, посещават възрастните хора, за да им ги предадат. 
В действие е специална страница на „Бъди човек” във Фейсбук. Там не само се получават сигнали, но пишат и хора, които искат да дарят продукти. А нуждаещите се не са малко, особено в днешното сложно и напрегнато време.
Младите хора се съобразяват с обстановката и работят с маски и ръкавици, а има и маски за многократна употреба за всеки възрастен. С радост организаторите биха приели и всички нови доброволци. Кандидатите могат да се свържат с екипа чрез фейсбук страницата на инициативата.

Leave a Reply