Кухня, Новини, Шарен свят

„Бъди човек“ – през май и с раздадени 220 пакета с хранителни продукти

Кампанията „Бъди човек“ за пореден път обедини самоковци в помощ на социално слаби хора. Поради извънредното положение в страната инициативата не се проведе преди Великден, както плануваха организаторите, но и тогава успяха да разнесат около 70 пакета с хранителни продукти на крайно нуждаещи се лица.
Водени от идеята, че именно в трудни дни като днешните такъв вид помощ е най-необходима. По този начин с общи усилия и доза желание доброволците успяха да зарадват 220 души в неравностойно положение в града и селата. Това се случи в рамките на днешния ден.
След разхлабването на мерките доброволците предприеха стъпки да довършат започнатото и да достигнат до всички онези, които ги очакват и вече познават. Кампанията стартира с нова сила от 19 до 22 май. Но този път с по-строги мерки за хигиена и набавяне на продуктите в определени часове, без струпване на хора.
По думите на организатора Радослав Христов към вече изготвения списък с нуждаещи се лица са добавили още. А желанието му е да се помогне на възможно по-голям брой лица, изпаднали в затруднено положение и всяка следваща кампания да бъде по-успешна от предходната. Личното му удовлeтворение е, че кампанията се е утвърдила като устойчива във времето и една от най-мащабните в страна.

Leave a Reply