„България дарява” взима пример от Христо Максимов

Снимка: https://opoznai.bg

В София /главно в Борисовата градина/ на 22 март 15 паметника на известни български общественици, писатели и революционери, които малцина знаят, че са били и дарители, осъмнаха с нетрадиционни надписи: „Вземи пример! И той е дарил. #ТиСиНаХод. Избери кауза и дари на www.bulgariadariava.bg от 22 до 31 март, когато цяла „България дарява“.
Подобен надпис е поставен и пред паметника в парка на Христо Максимов – видният наш съгражданин, писател, публицист и основател на организираното учителско движение в страната ни.
С нетрадиционната акция се даде старт на националната кампания „България дарява“. Тя се провежда за първи път от 12 граждански организации, които се стремят да насърчат индивидуалното дарителство у нас. Сред тях са УНИЦЕФ, Български дарителски форум, Национална мрежа за децата, Център за приобщаващо образование и др.
Надписите са направени напълно безвъзмездно.
„България дарява“ обединява близо 120 каузи от цялата страна и различни сфери от живота на общата платформа www.bulgariadariava.bg. Така всеки може да избере и да подкрепи каузата, в която вярва и към която е съпричастен, както и региона, където иска да насочи своя принос.
Според организаторите всеки принос е безценен, защото когато се обединят много хора, всяка промяна може да бъде постигната.
До 31 март включително всеки, който влезе на bulgariadariava.bg и дари, ще допринесе за превръщането на България в по-добро място за живеене, изтъкват инициаторите а начинанието.
Допълнителна информация може да се получи от Александра Паунова, dari@bulgariadariava.bg, тел. 0894 494 295, и от Теодора Петрова, teodora.petrova@nmd.bg, тел. 0886 413 073.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*