България /до 20 г./ с Кл. Пенкова и Пр. Колева с две престижни победи над Гърция

Снимка: www.lap.bg, www.bgbasket.com

Две хубави победи за самочувствие записа в първите си контроли през лятото националния отбор на България за жени до 20 г. Възпитаничките на треньорката Таня Гатева сломиха съпротивата на Гърция на 16 и 17 юни в столичната зала “Триадица”. Първо младите “лъвици” наложиха волята си с резултат 69:62, а в неделя успяха да обърнат в края връстничките си от южната ни съседка за 57:53.
Най-резултатни и в двата мача бяха съотборничките в “Берое” /Стара Загора/ Петя Бояджиева и Гергана Иванова, реализирали съответно 24 и 20 точки и 10 и 15 пункта.
Макар и за кратко, и в двете проверки на паркета се появиха две от трите националки на “Рилски спортист”. Гардът Клаудия Пенкова и центърът Преслава Колева обаче така и не успяха да вкарат кош. Третата представителка на нашия клуб Радина Живачка пък не влезе в игра.
Българките се готвят за участие на европейското първенство в дивизия Б, което започва на 7 юли в 200-хилядния румънски град Орадя /или Варадин, както е традиционното българско и общославянско име на града/. Съперници на българките ще бъдат тимовете на Чехия, Беларус, Исландия, Дания и Турция.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*