България има световен вицешампион в биатлона! Краси Анев изпревари Мартен Фуркад

Биатлонистът от Троян Владимир Илиев пренаписа историята на българския биатлон! Днес 31-годишният състезател завърши втори и се окичи със сребърен медал от индивидуалната надпревара на 20 км на световното първенство в Йостерсунд, Швеция! Владо повали 19 от 20-те мишени във ветровитото време в централната част на Швеция и спечели първи медал за мъжкото направление на родния биатлон от световни шампионати в историята! Илиев изостана на 1.08 мин. зад победителя Арнд Пайфер от Германия, но изпревари други 100 биатлонисти! В изключителна битка в последната обиколка нашето момче изпревари с минималните 4 стотни от секундата Тарей Бьо, който завърши трети. Норвежецът вече може да сънува кошмари след срещите си с българи в световния тур, тъй като преди месец бе изпреварен в битка за европейския връх от самоковеца Красимир Анев. Днес нашият съгражданин направи две грешки в стрелбата, които му отредиха 27-о място с изоставане от 4.13 мин. от шампиона Пайфер. Така спортист № 1 на Самоков за 2017 и 2018 г. изпревари седемкратният носител на Световната купа Мартен Фуркад от Франция, който направи 4 пропуска в стрелбата и завърши на незавидната 39-а позиция.
Още един българин впечатли с представянето си в Йостерсунд днес. Това бе 26-годишният Димитър Герджиков от Чепеларе, който сгреши само веднъж на рубежа и се класира на престижното 21-о място.
Неговият съгражданин Антон Синапов допусна 6 грешки в първите си три стрелби и се отказа от надпреварата, за да съхрани сили за щафетата на 4 х 7.5 км в събота.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*