Новини, Политика, Шарен свят

„България на гражданите” предлага „31 неща, които ще променят нашия живот”

Снимка: архив

„Решенията на Националния съвет на партията „България на гражданите” от 9 и 10 март показват, че партията е готова да управлява”, бяха единодушни членът на Контролния съвет и отговорник на централното ръководство на партията за Софийска област Георги Киряков и областният координатор Димитър Делчев на пресконференция в Самоков на 14 март.
Избран е предизборен щаб /с председател лидерът Меглена Кунева и с говорител Прошко Прошков/, който има за задача да подготви местните структури за предстоящата парламентарна предизборна кампания.
Националният съвет ще реши кои да влязат в листата, но местните структури имат право да предлагат кандидатури. Решено е 2/3 от сегашните кандидати за депутати да са нови имена. С предимство ще се предлагат млади хора, не членували досега в партии. Най-малко 1/3 от кандидатите ще бъдат жени. Всички кандидати трябва да познават добре ценностите на партията и предизборната й програма, която ще бъде приета в близките дни. Имената на кандидатите за народни представители ще станат известни в първите дни на април.
На заседанието на Националния съвет на партията са обсъдени и приети идеи, обединени в „31 неща, които ще променят нашия живот”. Предвидени са мерки за различни сфери от живота. Гостите изтъкнаха, че изключително важна мярка за развитието ни е стимулирането на икономиката. Една от основните задачи в този смисъл е санирането на старите и опасни панелни блокове. С тази дейност ще се създадат нови работни места и ще се ангажират малки и средни предприятия. Така ще се подпомогнат специално малкият и средният бизнес, които непремнно трябва да излязат от кризата.
Киряков и Делчев поясниха, че са направени финансови разчети по определени идеи от предложенията. Предвижда се да се провежда централизиран конкурс в държавната администрация, за да се назначават там най-подготвените специалисти.
Представителите на „България на гражданите” са категорични, че първата и основна задача на служебното правителство е да организира честни избори. Същевременно се смята, че условие за такива избори е смяната на политическите кабинети към министрите и на областните управители, назначени от ГЕРБ.
„Служебното правителство е служебно правитгелство на ГЕРБ. Ако то не даде ясна представа за финансовото състояние на държавата, не направи обективен отчет и не създаде условия за честни избори, ще е ясно на чии интереси служи”, допълниха гостите.
В заключение те подчертаха, че предстои местните структури да запознаят избирателите с предложенията, с програмата и с листата на кандидатите за депутати, за да могат хората да преценят какво конкретно предлага за бъдещето партия „България на гражданите”.

Евгения Иванова

Leave a Reply