Други, Новини, Спорт

България приема Казахстан в “Арена Самоков” на 16 август

“Арена Самоков” ще бъде домакин на финалния турнир на световното волейболно Гран при /трета дивизия/ при жените. Престижната надпревара ще се състои в събота и неделя – на 16 и 17 август, като съперник на “трикольорките” в първия ден ще бъде съставът на Казахстан. Двубоят е на 16 август от 19 ч. Три часа по-рано пък е сблъсъкът между Чехия и Хърватия.
Загубилите от тези две срещи излизат в спор за третото място на следващия ден от 16 ч., а от 19 ч. в неделя е финалът.
Организаторите очакват пълна зала, тъй като в града ни и волейболът вече е на голяма почит, запалянковците редовно пълнят съоръжението за международните двубои на ЦСКА и “Марек Юнион-Ивкони” в Шампионската лига. Доста посетени бяха и срещите на женските представителни гарнитури през последните години.
Селекционерът на България Владимир Кузюткин бе категоричен, че световното първенство е приоритет за състезателките му.
“Световното е най-важно за нас. За това имахме два състава, които участваха в силни турнири”, заяви Кузюткин.
В същото време женският представителен тим на страната ни бе награден като отбор на месец юли в традиционната анкета на “Пресклуб България”. Селекционерът Кузюткин пък бе отличен с приза “Треньор на месеца”.
През юли волейболните националки спечелиха авторитетния турнир за купа “Борис Елцин” в Русия, а след това продължиха доброто си представяне в Гран при, където записаха 6 поредни победи.
“Искам да благодаря на спортната общественост на България за тази награда, но мисля, че това е аванс, който ни давате. Не сме направили кой знае какво. Главното, което постигнахме е, че тимът започна да вярва във възможностите си. Вече вярваме, че можем да се борим с отбори на едно много силно ниво”, отбеляза специалистът.

Leave a Reply