Култура, Новини

Българи и англичани се веселиха заедно в Самоков /снимки/

В чудесен празник на приятелството се превърна благотворителното коледно шоу-базар, състояло се на 16 декември в Ритуалната зала. Инициативата бе на Общината и на английската общност в града и района.
“Хубава си, моя горо” даде старт на вечерта. Изявиха се вокален състав “Медени звънчета” и коледарска група от ОУ “Митрополит Авксентий Велешки”, малки таланти от училищата “Станислав Доспевски” и “Христо Максимов”, възпитаници на самоковското училище “Европа” с рецитал на английски, балерини от читалище-паметник “Отец Паисий”, танцови формации от Говедарци и Доспей.
Живеещите в града ни англичани пък поднесоха приятна изненада – празничен базар, като зад сергиите бяха самите те. Предлагаха се както оригинални сладки изкушения, така и дискове, различни сувенири. На жив интерес се радваше и разиграната томбола. Цялостната изява премина под надслов: “Човек трябва да има сърце да обича и ръце да помага”.
Кметът Владимир Георгиев приветства множеството, сред което имаше хора от всички възрасти, и изрази удовлетворението си, че се слага началото на едно хубаво начинание с надежда то да се превърне в традиция. Здраве, късмет и повече усмивки, пожела градоначалникът на участниците в празника.
Малчуганите бяха зарадвани и от Дядо Коледа.
Със събраните средства пък ще бъде подпомогната дейността на Социално-рехабилитационния център и на Дома за стари хора.
Залата бе буквално препълнена и мнозина си пожелаха догодина тържеството да се състои в по-голям салон.

no images were found

Leave a Reply