Бърза реакция и отзивчивост в снежна буря и мъгла под Мальовица

Снимка: Добромир Фингарски

В редакцията се получи писмо до началника на Планинската спасителна служба в Боровец Петър Терзийски от Таня Бонева, Мариела Кеменчеджиева и Зорница Никова, в което те изказват огромна благодарност на спасителя Ангел Керкелов.
Ето и самият текст:
„При разразилата се внезапно снежна буря, придружена с гъста мъгла, на 4 февруари 2017 г., изгубихме ориентация при слизане от билото на връх Мальовица.
Помолихме за помощ на тел. 112, откъдето ни свързаха с пункта на Планинската спасителна служба в Централната планинска школа в Мальовица, т. е. с Ангел Керкелев. Той ни даде много точни и ценни указания как да продължим да се движим, като в същото време незабавно тръгна към нас, въпреки лошите метеорологични условия. Благодарение на неговите съвети успяхме бързо и без затруднения да слезем по посока на хижа „Мальовица”, а той ни посрещна и ни придружи до хижата.
Много благодарим за бързата реакция и отзивчивостта на Ангел!
Благодарим и за съпричастността и подкрепата на сдружение „Върхът – Мальовица 2013”, хората от което по своя инициатива организираха нашето пренощуване и транспорта ни до Самоков.
Благодарение на случилото се осъзнахме, че човешките ценности – да помогнеш с добронамереност, спокойствие и топлота – са живи и съпътстват високия професионализъм.”
Накрая трите планинарки пожелават на своите спасители здраве и да бъдат все така всеотдайни в работата си.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*