Новини, Образование, Шарен свят

Бюрото по труда отвори врати за ученици

Както „Приятел” вече писа /бр. 86/, през тази седмица – от 24 до 28 ноември, в Бюрото по труда всеки ден е Ден на отворените врати. Предвиждат се срещи с младежи, които не са регистрирани като безработни: ученици, студенти, отпаднали от училище млади хора.
В първия ден – 24-и, понеделник, в Бюрото по труда гостуваха учениците от 12-а, 12-б и 12-в клас на ПГ „Константин Фотинов”. Специалистите от бюрото обясниха на младите хора какви услуги могат да очакват от тях: регистрация, професионално ориентиране, мотивационно обучение, обучение за придобиване на професионална квалификация; запознаване с програми и мерки за субсидирани места, умения и посредничество за намиране на работа; реализиране в Германия чрез дуално обучение /едновременна работа и учение/, възможности за работа в страните от Европейския съюз.
По програма среща с ученици от Професионалната гимназия по туризъм ще се състои днес, вторник, 25 ноември. Срещите пък с учениците от останалите средни учебни заведения в града ни /ПТГ „Никола Вапцаров”, СОУ „Отец Паисий” и СУ „Никола Велчев”/ ще бъдат в сряда, на 26 ноември.
На 27 и 28 ноември ще се проведат и срещи с отпаднали от обучение и с други млади хора без регистрация в Бюрото по труда.

Евгения Попова

Leave a Reply