Баскетбол, Новини, Спорт

Бялата “Славия” отново стана черна котка за “Рилски спортист”

Жените на “Рилски спортист” не успяха да се противопоставят на “Славия” и в четвъртата среща между двата състава през сезона. Самоковки отстъпиха с 52:73 при домакинството си на столичанки на 24 февруари. Възпитаничките на Борислав Трифонов започнаха добре мача и дълго време имаха инициативата. В края на първата част обаче “белите” се посъбудиха и дори успяха да излязат напред в резултата. Силна втора част направи преднината им двуцифрена, а те така и не погледнаха назад. Основна спънка в двубоя за нашите момичета бяха направените от тях цели 35 грешни отигравания.
Черната перла в състава на “Славия” Естер Мичева отново бе над всички с внушителните 29 т. и 17 борби.
За домакините пък с “дабъл-дабъл” от 13 т. и 12 борби се отличи Радина Живачка. Близо до постижението й остана Ивана Николова, която блесна с 15 пункта и 9 борби. Моника-Лъки Радойкова също бе близо до “дабъл-дабъл” с 11 т. и 9 борби. “Рилски спортист”: Ив. Николова 15, Живачка 13, Н. Николова 4, Пенкова 2, Славчева /Радойкова 11, Колева 3, Милева 2, Клисарска 2, Хр. Николова/.
В следващия кръг самоковки гостуват на 21 март от 18 ч. на “Монтана” в местната зала “Младост”.
Преди това пък ще се състоят и двубоите от турнира за Купата на България. Нашите момичета трябваше да играят на полуфинал именно с “Монтана”. От ръководството на клуба ни обаче са преценили, че няма смисъл от тези срещи и отказаха участие в надпреварата. Финалът за купата е насрочен за 18 март в Перущица.

Leave a Reply