Новини, Образование

„Ваканция в библиотеката” приключи с чудесно тържество

Вълнуващи дни прекараха през лятната ваканция над 40 деца и младежи – от 5- до 18-годишни, от различни квартали на града ни, във филиала на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” в Четвърти квартал.
С отзивчивите библиотекарки Марлена Станоева и Мариела Станева два месеца те имаха интересни преживявания. Времето премина неусетно в четене на книжки, в конкурси, игри и забави.
Тук участниците намерили много нови приятели, обикнаха книгите. Краят на програмата „Ваканция” в библиотеката бе обявен на 18 август с вълнуващо тържество. Отчетени бяха резултатите от състоялите се интересни и забавни конкурси /за най-четящ, най-верен помощник, за най-добър четящ любимец – категории котки и кучета/. Първенците получиха награди. Членовете на сформирания клуб „Приятели на книгата” получиха грамоти – своето рода членски карти.
Инициативност пролича и от специалната украса на залата, и от поднесената програма от присъстващите деца. Много от тях се включиха в драматизации по любими приказки, в изпълнения на песни и танци, някои свириха и на китара. Всички участници в програмата бяха посрещнати с ентусиазъм и бурно аплодирани. Всеки искаше да се изяви, да покаже какво може, какво е научил. Всички бяха готови да се включат в един като че ли безкраен празник за свое удоволствие и за радост на самите библиотекарки, към които отправиха искрена благодарност за стореното през изминалите дни и помолиха да им дадат прошка, ако са сгрешили. И най-вече – изтъкнаха няколко пъти, съвсем по детски, дори хорово: „Обичаме ви!”
Тържеството завърши с общо веселие и почерпка, за която се бяха погрижили родителите.
Съвсем точно може да се направи равносметка за „Ваканция в библиотеката” – радост и забава в интересни занимания за децата, голяма помощ за родителите и много труд за библиотекарките. И, разбира се, възпитание в любов към книгата.

Евгения Попова

Leave a Reply