Ваклинов и България пак биха Косово

Националният отбор завърши с победа участието си в квалификациите за европейското първенство през 2017 г. Възпитаниците на треньора Любомир Минчев надиграха с 67:62 Косово като гост и така не позволиха на домакините от непризнатата от половин свят държава да постигнат първа победа в официален мач в историята си. Срещата се игра на 17 септември в Косовска Митровица.
„Трикольорите” държаха съдбата си още от самото начало на мача, като не изгубиха концентрация през всичките 40 минути и заслужено записаха втората си победа срещу този съперник в група Е. Самоковецът Станислав Ваклинов престоя на паркета 5 минути, като се отчете с две точни хвърляния от наказателната линия, един „чадър” и една грешка. Игровата обстановка, макар и за съвсем кратко, опита и състезателят на „Рилски спортист” Николай Стоянов. Най-добре от бившите играчи на клуба ни се представи Асен Великов с 13 т., докато Иван Лилов и Христо Захариев добавиха съответно по 10 и 4 пункта.
За съжаление, спечелената среща не се отрази върху крайното подреждане в групата, където българите са трети с 2 победи и 4 загуби. Така нашите ще гледат европейския форум по телевизията. Директно за „Евро 2017” се класираха Словения и Украйна.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*