Валентин Ахчийски готви нов албум, ще пее през юни в Китен

Валентин Ахчийски в момент от записа на „Дафино вино црвено”

Известният самоковски певец Валентин Ахчийски работи върху нов музикален проект – своя пети самостоятелен албум.
Проектът се осъществява със съдействието на британското звукозаписно студио “Бункер” в Съндърланд, където Валентин живее със съпругата си Мария. Мениджмънтът пък е поверен на студио “Анастасия” от Скопие с музикален продуцент Любчо Павловски.
Албумът е с работно заглавие “От Северно до Черно море”. Ще бъде издаден от британската музикална компания “Пур мюзик” /в превод „Чиста музика“/.
Сред десетте песни има и кавъри на популярни парчета на Ленард Коен,
Пепино Галярди, Адриано Челентано и на босненската мега звезда Ханка Палдум. Ще бъдат включени и съвсем нови песни, написани специално за Ахчийски от Деян Миленковски и Горан Тодоровски от Македония и от Джен Йълмаз от Турция. Нашият певец за първи път работи с текстописец от Сърбия – младата и талантлива Зорица Йованович. Тя е автор на текста на песента “Мистерия”, която Валентин ще изпълни на сръбски.
В “От Северно до Черно море” ще бъдат включени и изворни песни, като “Ютрос ми е ружа процветала”. “Дафино вино црвено” пък е вече готова и с нея естрадната ни звезда ще открие Десетия международен фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица 2021″ в Китен. Тази година традиционният музикален форум край морето ще продължи от 2 до 6 юни.
На 4 юни от 21 ч. ще бъде рециталът на Валентин Ахчийски като специален гост. Така организаторите ще отбележат 25-годишния творчески юбилей на Ахчийски на професионална сцена.
След пандемията и повече от 400 дена локдаун тази година освен в Китен Валентин ще пее на още три фестивала – в Грузия, Шотландия и Малта.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*